Meny
Offertförfrågan
Summa varor
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr
FAQ

FAQ

Vanliga frågor & svar om Container

Nedan finner du svar på de vanligast förekommande frågorna vi får

Vad står "one way, för?

- Alla nya containrar har gjort en resa på sjö från tillverkningsland (Kina) med gods men är så nya dom kan vara i Europa. I och med att den hanteras både vid lastning och i hamnar på sin resa till Sverige kan det förekomma spår av hanteringen både på och i containern.

Hur gammal är en begagnad container?

- En begagnad container är i regel 10-15 år gammal och har gått i ett rederis näring. En begagnad container har med andra ord rest runt världen och hanterats i hamnar vilket man kan se på containerns yttre i form av ytrost, skrapmärken, bucklor och gamla reparationer. Alla våra begagnade containrar är besiktigade och kontrollerade av våra certifierade besiktningsmän.

Vad bör jag tänka på vid uppställning av en container?

- Det absolut bästa är om marken containern skall placeras på är "hård" för att minimera risken för sättningar. Vid placering på exempelvis gräs är risken stor för sättningar. Vid placering på mjukare underlag är det viktigt att under varje hörnlåda (4st) placera stenplattor eller valfritt strö för fördela ut vikten bättre och på så sätt undvika sättningar. Det är också viktigt att containern står rakt (framförallt i sidled). Om containern står snett kan dörrarna vara ganska svåra och tröga att öppna.

Kan jag skeppa en container?

- Det går alldeles utmärkt att skeppa en container förutsatt att den har storleken 20ft eller 40ft. Alla containrar vi köper besiktigas och godkänns enligt branschstandard.  Om du vid köp meddelar att containern skall skeppas utfärdar vi ett CSC Certifikat som är giltig i minst 12 månader.

Kan jag själv hämta containern jag köpt/hyrt?

Ja det går alldeles utmärkt. Vi lastar kostnadsfritt på er lastbil.

Läs mer om våra depåer

Vilka olika leveranssätt finns det?

- Det finns tre olika transportmöjligheter, 

Sima = Lyftanordning som medger lossning och lastning av containers direkt parallellt med lastbil på vänster sida. (funkar endast med 20 & 40 fots containers)
Kranbil = Svängbar kran. Nödvändig vid trånga utrymmen och längre lyft.
Chassi = Lossning ombesörjs av kund.

Läs mer om våra leveranser